Kατηγορίες
Erasmus mobility Erasmus+ Shadow theatre/ Ebru Art The Arts ring

Εράσμους+, The Art’s ring: 6η κινητικότητα στη Σμύρνη, Τουρκία

28 /05/2023 έως 01/06/2023

Το 1ο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας, το σχολείο που υπηρετώ, συμμετείχε στην 6η κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ227 με τίτλο The Art’s ring, στην Σμύρνη με θέμα το θέατρο σκιών.

 

Στην κινητικότητα συμμετείχα και εγώ (Ζιώγου Ματίνα) μαζί με τους συναδέλφους Κυριακή Μουσαφίρη και Κούγκα Νίκο καθώς και 7 μαθητές του σχολείου.

 

Παρακολουθήσαμε εργαστήρια όπου δημιούργησαμε φιγούρες Καραγκιόζη και Χατζηαβάτη, παραδοσιακό μουσικό όργανο που χρησιμοποιείται στο θέατρο σκιών και εργαστήρι ζωγραφικής με την παραδοσιακή Τουρκική τεχνική ζωγραφικής σε νερό με αποτέλεσμα εφέ μαρμάρου,γνωστή ως Ebru Art.

Απολαύσαμε την φιλοξενία των Τούρκων γειτόνων μας, ξεναγηθήκαμε σε σχολικές μονάδες της Σμύρνης αλλά και σε μνημεία και αξιοθέατα, θαυμάσαμε το ελληνικό στοιχείο που παραμένει αναλλοίωτο στους αιώνες στην ιστορική Σμύρνη, Έφεσο, Αϊβαλί και Πέργαμο και δοκιμάσαμε γεύσεις της περιοχής.

Γνωρίσαμε επίσης και χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Τουρκίας.


Ήταν μια αξέχαστη κι μοναδική εμπειρία για όλους.


 

 

 

Παιχνίδι γνωριμίας/ πρώτης επαφής στο σχολείο υποδοχής

 

από Μαθησιακή παρέμβαση

Καλώς ήρθατε ! Ονομάζομαι Ζιώγου Ματίνα και είμαι Ειδική Παιδαγωγός, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.
❤️ Αγαπώ πολύ την ειδική αγωγή και έχω ΜSc στη Σχολική Ψυχολογία. Στην ιστοσελίδα μου θα βρείτε :
⭐ Εκτυπώσιμο υλικό μαθησιακής παρέμβασης
🎈Άτυπη Αξιολόγηση στην Γλώσσα και στα Μαθηματικά
🎈Άτυπο Τεστ Σχολικής ετοιμότητας και Δεξιοτήτων
🧐 Εποπτεία

Σχολιάστε